Jesper kämpar mot pandemi

Colorama var till stor nytta under pandemin

“Det ligger mig varmt om hjärtat”

Redan innan covid-19 kom till Sverige förstod vår tekniska säljare inom städ- och rengöring, Jesper Hedlund, att hans tjänster skulle behövas.

– Jag såg på TV hur de sprayade rengöringsmedel i Wuhan och började fundera på hur man skulle kunna lösa det på bästa sätt för att minska smittspridningen.

Under pandemins utbrott i Sverige såg Jesper Hedlund till att vårdavdelningar hade både desinfektionsprodukter, metoder och skyddsutrustning för att minska smittspridningen.

– Redan vid första fallet fick jag ett samtal om hjälp. Jag såg det komma och var väl förberedd när samtalet kom.

Bland annat har han kommit på en metod för desinficering av exempelvis vårdsalar.

– Jag har använt mig av en ryggspruta som är elektrostatisk, vilket innebär att man får en finfördelad dimma där medlet lägger sig som ett jämt lager över hela ytan som ska desinficeras. Med en vanlig sprayflaska lägger sig medlet i en klump.

En utmaning under pandemins utbrott är att Jesper har använt sig av helt nya produkter som det inte fanns underlag för hur de skulle reagera med materialet det sprutas ut på.

– Vi har lyckats superbra. Jag har kunnat leverera alla produkter, handskar, munskydd, visir och handsprit som vårdavdelningarna och våra kunder har behövt. Att få ha varit med och kämpa mot pandemin från början ligger mig varmt om hjärtat.