Colorama Norrköping Hinza väska

Färgglad Hinza väska som väcker vårkänslor

Välkomna vårkänslorna med en härligt färgglad Hinza väska! Väskan ger smart förvaring i hemmet och är samtidigt en färgglad inredningsdetalj. Perfekt som picknick-korg. En Hinzaväska är inte  bara en väska. Den klassiska stilrena formen passar in var som helst, materialet gör att den tål det mesta den utsätts för och de många färgerna gör att alla kan hitta sin favorit. Det finns en Hinzaväska för allt och alla! Välkomna in till oss på Colorama Norrköping

Om Hinza väskan

En Hinzaväska är så mycket mer än bara en väska, kombination med stor användbarhet gör den verkligen användbar. Väskan erbjuder en smart förvaring i hemmet såväl som på kontoret, samtidigt som den är en färgglad inredningsdetalj. Den passar utmärkt som en strandväska och picknickkorg. Den är gjord av plast och går lätt att skölja ur den om den blir smutsig. Hinzaväskan är praktisk när du arbetar i trädgården, den är tålig och står stadigt. I den mindre storleken passar den bra i cykelkorgen. Alla kan hitta sin favorit bland de två storlekarna och färgerna.

Väskan är tillverkad i Hillerstorp med design från 1950.  På 50-talet var Perstorp AB Skandinaviens största plasttillverkare och under den här tiden tog de fram hundratals olika bruksföremål, ett av dem var förlagan till dagens Hinzaväska. Den randiga plastväskan blev snabbt omtyckt i de svenska hemmen eftersom den var användbar till så mycket, framför allt till att bära hem matvaror i, men när butikerna i mitten av 60-talet började erbjuda plastpåsar att packa maten i lades produktionen ner. Hinza drivs idag av barnbarns barn till grundaren av Perstorps AB. Produktionen av väskorna återupptogs under 2006. Idag säljs Hinzaväskan inte bara i Sverige utan exporteras och säljs i designbutiker runt om i världen. Företaget ligger fortfarande i Perstorp, namnet Hinza kommer från den tidigare VD-bostaden som heter Hinza Lycka och som numera huserar företagets kontor. Ett exemplar av originalväskan från 50-talet finns utställt på Plastens Hus i Perstorp, Sveriges enda plastmuseum.