110 år av utveckling!

Under 2017 hade Colorama Norrköping mycket att fira. Weydes Färghus fyllde 110 år och Colorama fyllde 10 år. Butiken har genom åren servat proffskunder och hjälpt Norrköpingskonsumenterna att försköna sina hem med sin gedigna kunskap och sortiment.

En entreprenörsanda med fokus på kundbehov är något som alla butikens ägare har haft gemensamt genom åren. Ledorden Service, Kvalitet, Kunskap och Trygghet har genom historien varit en stabil grund att stå på, säger Peter Larson.

Omkring år 1900 for den unge Carl Andersson till Amerika. Där bytte han namn till Charles Weyde och återvände hem till Norrköping med en vision att starta en färgbutik. 1907 köpte han en färgbutik som låg på Hospitalsgatan. För att uppfylla kundkraven och behoven startades en butik i varje stadsdel. På den tiden var inte kunderna lika bilburna som idag och handeln bedrevs mest inom de egna kvarteren. Weydes blev ett begrepp för Norrköpingsborna. Som flest fanns det 13 stycken Weydesbutiker runtom i Norrköping.

Colorama Norrköping skapar idag mervärden hos våra kunder genom vår service, sortiment och tjänsteutbud som är inspirerande och skapar en funktionell helhet. Vi tar ansvar för ett lyckat, kvalitativt och väl fungerande slutresultat. I över 110 år i branschen har vi kunskapen om kvalitet och service som skapar en trygghet för våra kunder.

Den viktigaste tillgången som vi har i vår butik är våra kunniga och serviceinriktade medarbetare som hjälper våra kunder att nå ett fantastiskt slutresultat, berättar ägaren Peter Larson.

Under 2000 tog Peter Larson tog över Weydes Färghus efter Gunnar Carlson. Han har effektivt och lönsamt moderniserat ett traditionellt färghus till ett inredningsföretag med maximal anpassning för konsumenter och proffskunder i Norrköping med omnejd. Under 2007 gick Weydes Färghus AB med i kedjan Colorama och firar i år två jubileum, 10 år för Colorama och 110 år för Weydes Färghus AB.

Image

Sortiment

Under 50- och 60 talet hade Weydes ett mycket bredare sortiment. Bland färgen kunde man hitta parfymer, tvål, hårborttagningsmedel, artistmaterial, babyartiklar, skidvalla, ögonbrynsfärg, fönsterkitt, skidvalla, skosmörja, kemikalier, lösningsmedel och mycket annat. Hyllorna var fyllda med kemikalier och droger i burkar som vilket apotek som helst. Många av de gamla recepten finns bevarade än idag. De flesta av de giftiga kemikalierna är helt borta från färgbutiken idag. Vi arbetar med marknadens ledande leverantörer inom färg, tapet, golv, kakel och städ. Våra leverantörer arbetar aktivt med att erbjuda produkter som är kvalitativa och miljövänliga. Under 2017 har vi ISO certifierat oss för kvalitet, miljö och arbetsmiljö (ISO 9001, ISO 14001 och ISO 45001).

Under historiens gång så har vi uppmärksammat kundernas behov och därför kan vi erbjuda både produkter och tjänster som underlättar vardagen, både för konsumenter och proffskunder. Konsumenterna kan vända sig till våra experter för att få hjälp med ett lyckat slutresultat, medan våra proffskunder kan gå med i vår Colorama Proffsklubb och få ta del av alla förmåner.

Image

Minnesvärda event

Bland de mest minnesvärda eventen på 50- och 60 talet är ”franska veckan”. En bilkortege anordnades på Drottninggatan där det sprutades ut nästan 12 liter parfym och äkta franska poliser var på plats.

Ett annat minnesvärt event att nämna är när 35 medarbetare målade om ett helt hus i Vidablick på rekordtiden 22 minuter och 29 sekunder. På plats fanns 800 åskådare och bevittnade detta event.

Under de senaste åren har vi regelbundet hållit gårdsfester för våra proffskunder. Förutom att vi har bjudit på god mat och dricka så har besökarna fått träffa våra leverantörer, se demonstrationer och fått sina färgsprutor serverade.

För våra konsumenter håller vi våra välbesökta inspirationskvällar där vi bjuder på en kväll av inspiration och trender. Vi är aktiva på sociala medier där vi uppdaterar våra följare om vad som händer i vår butik och vilka nyheter som har kommit in.