Jesper har besökt världens största städmässa i Amsterdam: “Vi vill vara innovativa och ligga i framkant”

Det finns så många bra städ- och rengöringsprodukter som inte har nått Sverige ännu. För att säkerställa att vi är en komplett leverantör brukar Jesper Hedlund besöka världens största städmässa, Interclean och ta hem det han tycker saknas i sortimentet. I år hittade han en ny produkt för att polera sten som vi kommer börja sälja efter sommaren.

I maj besökte Jesper Hedlund, Teknisk säljare Städ & Rengöring, Amsterdam och världens största städmässa, Interclean. Under tre dagar har Jesper kikat på alla möjliga olika städprodukter och passat på att utbyta erfarenheter med andra inom samma bransch från hela världen.
– Vi vill vara innovativa, ligga i framkant och hitta de produkter som kunderna efterfrågar.

På mässan hittade han bland annat en ny produkt för att polera sten som inte finns i Sverige.
– Vi har valt att börja importera produkten, som gör att sliten sten återfår sin lyster. Traditionellt sett diamantslipar man stengolv, vilket både är kostsamt och tidskrävande.

Kunskapsutbyte med branschkollegor världen över

En viktig del av besöken på mässorna är att utbyta erfarenheter med kollegor i branschen från världens alla hörn.
– I år pratade jag bland annat med klottersanerare från Holland. Vi har mejlat varandra efteråt och hittat lösningar på problem. Efter en sådan här mässa ökar kunskapsbanken vi kan dela med oss av till våra kunder markant.

Utbildar sig och testar alla produkter

För Jesper är det viktigt att ha kontroll över alla produkter vi säljer inom städ och rengöring. Därför utbildar han sig på varje ny produkt vi tar in.
– Jag har testat allt vi har i sortimentet och vet precis hur alla produkter fungerar på olika material. Vi har bara en chans att introducera en ny produkt, då går det inte att göra det med vänsterhanden.