Johan och Eric har utbildat sig inom målning av putsade fasader

Att måla putsade fasader med gott resultat är en hel vetenskap. Det finns många olika slags färger och ytor, men få som är insatta i ämnet i då trä är ett vanligare material att måla på. Nyligen gick våra fasadexperter Johan Hertzman och Eric Cademan en utbildning i ämnet. 

Vi vill kunna bistå våra yrkeskunder inom måleri med både kunskap och erfarenhet, vilket betyder att vi måste kontinuerligt utbilda oss. Våra fasadexterter Johan Hertzman och Eric Cademan har nyligen gått en utbildning i mineraliska underlag, ett ämne som få är insatta i.
– Vi har fördjupat oss inom området målning på alla mineraliska underlag. Det är svårt och inte det första man fördjupar sig i, berättar Eric.
– Det finns många olika färger och det är inte så många som är duktiga på hur de ska användas. Det krävs mycket rutin. 

En intressant fras de lärde sig under utbildningen är: “täcker det så räcker det”. En skillnad mot att måla träfasader, som kräver ett tjockare lager färg.
– Det har inte arrangerats så många utbildningar under de senaste åren, detta var den första viktiga. För oss är det a och o att hålla oss uppdaterade, säger Johan.