Nya lokaler - Colorama Norrköping

Större lokaler och nya affärsområden

– Colorama Norrköping expanderar

Nu är förberedelserna inför vår flytt hösten 2022 i full gång. De nya lokalerna byggs om för att passa vår verksamhet och vi har anställt två projektledare. Vår nya butik kommer att vara mer än dubbelt så stor, vilket innebär att vi kan expandera inom flera nya affärsområden.

– Det här är en tanke som funnits länge, nu äntligen blir det verklighet, säger vår ägare och VD Peter Larson.

Vår nuvarande butik har legat på samma ställe sedan 1990. Då omsatte vi 24 miljoner kronor och hade 11 medarbetare. Idag har vi vuxit till en omsättning på 72 miljoner kronor och 28 anställda.

– Våra lokaler är inte ändamålsenliga längre. Tanken på en flytt har funnits länge, äntligen blir det verklighet, säger Peter Larson, ägare och VD.

Hösten 2022 flyttar vi till Ingelsta Handelsområde till lokalen där Em Möbler förut låg. Flytten innebär att vi går från 1800 kvm till 4400 kvm.

– Vi kommer att utöka med åtta nya affärsområden. Bland annat kök, där vi skrivit avtal med Ballingslöv. Målsättningen är att vi ska bli en komplett leverantör av material för hemmets alla ytor.

Förberedelserna är i full gång för större lokaler

Just nu anpassas de nya lokalerna för att passa vår verksamhet.

– Vår styrka är att vi kan det vi håller på med och att vi vill vara bäst på alla områden vi ger oss in i. För att våra nya medarbetare ska vara varma i kläderna när flytten går är rekryteringen i full gång.

Bland annat har vi anställt två projektledare, som även arbetar som säljchefer.

– I e-handelns tider går vi i motsatt håll, jag tror att det finns ett uppdämt behov av kvalificerad hjälp. Hos oss finns otroligt många års yrkeserfarenhet, vilket borgar för ett lyckat slutresultat för kunden. 

Samarbeten med nya leverantörer

Vi samarbetar idag med flera duktiga leverantörer som har produkter av hög kvalitet. Nu letar vi nya leverantörer som vill synas i vår butik.

– Det finns ett sug hos våra leverantörer efter att få visa upp sina produkter i ett sån här inspirationsbutik.

Peter berättar att vi är petiga när vi väljer ut våra leverantörer, då det är viktigt att det blir rätt mot kunden och att de håller våra högt ställda krav.

– Vi är ISO-certifierade i både miljö, kvalitet och arbetsmiljö och har ett ansvar att våra underleverantörer sköter sig. Bland annat måste de ha ett hållbarhetstänk, kunna leverera i tid och ha schyssta arbetsvillkor.  

Vad kunderna kan förvänta sig

I och med att vi bara säljer produkter av högsta kvalitet har vi inte alltid de billigaste priserna.

– Det är inte kvalitet som kostar, utan brist på kvalitet. För kunden är det viktigt att få med sig rätt produkt för det specifika projektet och det hjälper vi till med.

I våra planer ingår även att förstärka expertsidan.

– Kunderna ska få så mycket hjälp som de bara behöver och vi kan även se till att kunden får arbetet utfört. Vi litar på våra hantverkare till 100 procent och står för alla garantier.