Måla fasader Colorama Norrköping

Säsongen för att måla fasader är här

Johan säkerställer att det blir rätt från början

I och med att färgen du målar med bara är en del av hur slutresultatet blir hjälper Johan målerier med att först besikta fasaderna för att säkerställa arbetet blir rätt utfört. Att måleriföretag har anlitat honom som fasadexpert innan de lämnar anbud uppfattas som seriöst och uppskattas av beställaren. 

Utesäsongen är här och därmed ökar arbetet med att besikta fasader för Johan Hertzman, teknisk säljare måleri.

– När våra yrkeskunder lämnar anbud har de med en beskrivning av hur arbetet ska utföras. Efter jag har gjort en besiktning får de en behandlingsplan. Mer än en gång har jag fått höra från beställare att det uppfattas seriöst att en fasadexpert gjort en besiktning innan måleriföretaget lämnar anbud.

Många yrkesverksamma målare har gedigen kunskap, men för att vara säker på att uppnå det förväntade slutresultatet  behöver de veta vad fasaden har behandlats med innan och hur den ska behandlas.

– Alla tänker inte på ytan och vad den behandlats med innan. Även faktorer som fel temperatur kan göra att resultatet blir katastrofalt dåligt. Följden kan bli att färgen ramlar av eller att man får byta panel. Det blir både dyrt och du får en missnöjd slutkund.

Johan berättar att säsongen för fasadbesiktningar sträcker sig från början av mars till fram till oktober, november förutsatt att det är bra väder.

– Det måste vara ett par plusgrader för att man ska kunna göra en bra fasadbesiktning.

Nya färger ger nya förutsättningar

En anledning till att det är viktigt att ta in en fasadexpert är att förutsättningarna förändras när det kommer nya färger.

– Moderna färger är mer svåranalyserade. Nu kommer det mycket hybridfärger, till exempel plastfärg som löser upp sig i sprit. 

Anledningen till att det kommer nya hybrider är att färgerna får fler användningsområden.

– Vi har ett par hybridfärger i butiken och de är inte fel. Bara svårare att analysera. Det finns produkter för varje ändamål, det gäller bara att hitta rätt. Även jag samarbetar med experter inom målarfärg som jag använder som bollplank. Man är aldrig helt fullärd.