Måla fönster

Måla fönster

Måla fönster i sommar! Passa på att ge dina fönster en ny kulör. De flesta som målar om sina fönster ger dem samma kulör som tidigare. Men vad är det egentligen som säger att den gamla nyansen är den bästa?

– Hela husets utseende förändras om du ger fönster och foder nya kulörer. Det är en chans till ett verkligt lyft, säger vår inredningsexpert Lina. – Om du har ett hus som är lite tråkigt kan du enkelt förändra intrycket genom att lyfta fram detaljerna. Måla fönster och foder så söker sig blicken dit och det andra trollas bort.

En enkel start på vägen mot att hitta dina fönsters bästa kulörer är att gå in på Coloramas Showroom. – Framhäv dina vackra fönster genom att ta fram de fina detaljerna mot husets kulörer, säger Lina. Våra inredningsexperter hjälper både våra konsumenter och våra proffskunder med färgsättning av fönster, hus, offentliga miljöer mm.

Det är värt att provmåla och lägga en dag extra på att ta hem en provburk. Måla en mindre yta, låt torka – och titta igen. Då kan du vara säker på att ditt val är rätt. Vill du inte måla själv? Ta hjälp av vår hantverksexpert som projektleder målare så att du får ett lyckat slutresultat.

Linas guide till snygga fönster

  1. Rätt redskap – bra verktyg är superviktigt, annars blir det aldrig bra! 
  2. Underarbete – om du slarvar med underarbetet kommer färgen att släppa. Tvätta rent, även med alg- & mögelmedel och skrapa bort all lös färg. Skrapan kan trycka in mögelsporer längre in i träet så tvätta rent före skrapningen.
  3. Grundmåla – se till att underlaget är torrt. Följ alltid systemmålningen, annars kan ingen garantera vare sig slutresultatet eller hållbarheten
  4. Behöver du kitta? Om du pillar på kittet och det lossnar är det för torrt. Applicera kittet rikligt med en fogspruta. Se till att kittet är torrt innan du målar
  5. Måla – färgen ska gå en millimeter upp på fönsterrutan så att det håller tätt. Vi rekommenderar att du använderen tejp för utomhusmiljö. Måla inte när det är för varmt, då blir det små blåsor på fönstren eftersom färgen torkar för fort. Mulna dagar och inte för mycket sol är fönstermålardagar.