Miljövänliga produkter

Miljövänliga produkter i skolmiljö

“Jag har inte upplevt en sån här produkt under mina 20 år”

Johan Hertzman, tekniska säljare måleri, är noggrann med vad han rekommenderar till våra yrkeskunder, men när Alcro lanserade en ny, miljövänlig produkt var han inte sen på bollen.

– Jag har inte upplevt någon produkt med så många fördelar. Alltid är det någonting man får göra avkall på, men här är det ingenting som inte är rätt.

Henke Börkén, vd på Sandå Norrköping är inte sen att prova nya produkter som Johan Hertzman rekommenderar. Under de tre senaste månaderna har han testat Svanenmärkta grund- och täckfärgen Alcro Milltex Nejd 7 i skolmiljö.

– Det är kul när det kommer bra produkter som är miljöanpassade. Ofta blir de inte mottagna som bra produkter eftersom man brukar få göra avkall på funktionen. Denna produkt täcker bättre, räcker längre och ger en bättre slutyta, säger Johan.

– Färgen har fungerat väldigt bra. Den är lättstruken och har en god täckningsförmåga, fortsätter Henke.

Han berättar att miljöaspekten vägde tungt när de valde att testa produkten då Sandå har som mål att minska klimatpåverkan.

– Sträckningen är en helt annat än vanlig latexfärg och ytan blir mer lättskött, vilket kräver mindre städprodukter, vilket också är positivt ur miljösynpunkt.

Rekommenderar inte vad som helst

Johan har arbetat hos oss i 20 år och har under den tiden byggt upp ett starkt förtroende hos våra proffskunder.

– Branschen bygger på förtroende så jag måste veta att produkterna jag rekommenderar verkligen fungerar. Under mina år har jag inte upplevt en sån här produkt tidigare.

Alcro Milltex Nejd 7 kom i höstas och är Alcros flaggskeppsprodukt när det kommer till inomhusfärg för proffskunder. Den har mottagits exceptionellt väl på proffsmarknaden. Det har varit en explosion som ingen vågat drömma om.

Johan berättar att målarna som använder produkten måste lära om lite. Eftersom sträckningsförmågan är så god måste de lägga ett tunt lager.

– Det är min och mina kollegors uppgift att se till att målarna får bra förutsättningar i form av rätt roller, pensel och munstycke till färgspruta.