Miljövänligt

Välj rätt städprodukt – både för miljön och resultatet

Effektivt och miljövänligt – två ord som står i fokus när vår tekniska säljare inom städ och rengöring Jesper Hedlund rekommenderar produkter och metoder till våra kunder. Det sistnämnda får alltmer fokus, vilket gör produkterna mer specifika i sina användningsområden. Att sanerings- och städföretag får ett allt tydligare miljöfokus innebär att Jespers expertis kommer än mer till nytta. 

När det kommer till städ och rengöring är det a och o att använda rätt produkt vid rätt tillfälle.

– Både för att få rätt effekt och för miljöns skull. Saneringsbolagen har tryck på sig och går mot att använda produkter som är snällare mot moder jord, berättar vår tekniska säljare Jesper Hedlund.

I och med att miljön blir en allt viktigare faktor blir produkterna mer specifika i sina användningsområden.

– Det är ett nytt sätt att jobba. Man måste veta otroligt mycket och testa otroligt många produkter för att veta hur de ska användas på ett effektivt sätt. Jag tar även fram riskbedömningar på vad som händer med ytor och personal om produkterna används på fel sätt. Det är viktigt för fel kommer att hända.

Utbildar och hjälper till

Just nu arbetar han med kemikalielistor över vilka produkter olika företag använder för att bland annat få bort dålig lukt eller sanera efter brand och översvämningar. Han kommer även med råd och tips på hur de kan byta metoder och produkter för ett mer miljövänligt, arbetsmiljövänligt och effektivt arbetssätt. Just effektiviteten är viktig då personalen är företagens största kostnad. 

– Jag utbildar personalen så de blir vassa på rengöring och går över produktsortimentet för att se om jag kan hitta mer miljövänliga alternativ.

Han hjälper även till med svåra fall.

– Antingen kommer jag ut på besök eller skickar filmer och ringer så tar jag fram instruktioner och produkter som löser problemet!