Ny batteridriven städmaskin från Exentr.

Ny batteridriven städmaskin ökar möjligheterna

Vi har fått in en ny batteridriven städmaskin i butiken. Den gör det möjligt för städbolag att göra rent på ställen där tillgången till el är begränsad, exempelvis i trapphus eller på bryggor och i fritidshus.
– Användningsområdet för denna typ av maskin har blivit betydligt större, säger Jesper Hedlund, teknisk säljare städ och rengöring.

Utvecklingen av städmaskiner går framåt. De blir tystare och tillverkarna tänker allt mer på att utforma ergonomiska handtag och att de ska vara enklare att ställa in. Nu har vi även fått in en ny batteridriven städmaskin från Excentr, som gör att städbolag kan rengöra på ställen där det tidigare varit svårt på grund av brist på el.
– Det är kul att Excentr har växlat över och erbjuder en batteridriven städmaskin, det har inte funnits innan. Anledningen är att batterierna har varit för dåliga, berättar Jesper Hedlund.
Användningsområdena för en städmaskin som går på batteri är betydligt större.
– Och man slipper en sladd som är i vägen.

Effektiv rengöring
Jesper berättar att den nya städmaskinen rengör effektivt. Istället för att rotera går maskinens rondeller fram och tillbaka.
– Maskinen skurar bra och man kommer ända in i hörnen. Dessutom kan vem som helst köra den. Maskiner som roterar är lite svårkörd, gör man en för stor rörelse kan maskinen sticka. Man måste ha tekniken för att kunna köra dem.

För att kunna köra maskinen kontinuerligt krävs tre batterier och laddare så man kan växla batteri.
– Denna används för periodiskt underhåll, där man djupskurar eller slipar golvet.
Just periodiskt underhåll vill Jesper slå ett slag för.
– Vissa har inte gjort det på över 20 år. Vi rekommenderar att man gör det åtminstone en gång per säsong.