Omojliga_onskemal_Colorama_Norrkoping

Johan löser till synes omöjliga önskemål inom måleri

“Det är roligt att få lösa utmaningar”

Att få till det slutresultat man önskar vid målning är inte lika enkelt som man skulle kunna tro. Målarfärgen är bara en del, appliceringsmetod och underlag är minst lika viktigt. Oavsett om det handlar om oväntade problem eller önskemål som egentligen inte fungerar lyckas Johan Hertzman, teknisk säljare inom måleri, i de allra flesta fall hitta en lösning.

Det lyser om Johan Hertzman när berättar om kunder med problem som han efter mycket klurande och olika tester lyckas lösa. När det uppstår fel som är svåra att lösa brukar han allt som oftast bli inkopplad.

– Det är riktigt roligt att vara en del i att lösa utmaningar. Ibland är det riktigt krångligt och det kan ta veckor att hitta en lösning. Målarfärg är bara ett halvfabrikat, underlag och metoden att applicera färgen på spelar också roll.

Ungefär en gång i veckan får han en fråga som kräver en unik lösning.

Ett kul samarbete

Just nu pågår bygget av ett nytt krematorium i stan. Arkitekten har ett önskemål om ett utseende på en yta som inte är genomförbart med de produkter som finns idag för inomhusmålning. Därför blev Johan inkopplad.

– Det är ett spännande projekt där jag har fått hitta på en ny lösning med andra produkter för att få det att fungera.

Önskemålet är att få till en grön borstad matt lasyryta på en betongvägg. I vanliga fall målar man betongväggar med latex- eller akrylatfärg, men Johan lyckades hitta en matt lackfärg som han pigmenterade till den kulör som arkitekten ville ha.

– En utmaning var att hitta en färg som inte sugs in i materialet. Det var kul att vara en del i att hitta en lösning. Både tillverkare och målare var engagerade, ett riktigt roligt samarbete.

Fråga om råd innan det är för sent

Johan berättar att de från början hade en annan lösning, som hade givit problem i ett senare skede.

– Det var skönt att kunna berätta det så att de kunde byta ut produkten de hade tänkt innan det blev bekymmer.

Han uppmanar alla som ska ge sig in ett projekt de inte utfört innan att fråga om instruktioner och tips innan.

– 99 procent av kunderna som går härifrån stöter inte på något konstigt, men det kan hända saker som målarna aldrig varit med om innan. Därför rekommenderar jag att man frågar vid minsta osäkerhet.