Möt Johan Hertzman – teknisk säljare måleri

Har du några frågor som rör måleri är det Johan du ska kontakta. Under sin karriär har han både hunnit med en måleriteknisk utbildning, jobbat som målare i 10 år och arbetat hos oss på Colorama i 20 år. Förutom att hjälpa kunder med färger, verktyg och maskiner tar han även fram ergonomiska metoder för att de som jobbar i branschen ska få en bättre arbetsmiljö.

Även om Johan Hertzman finns till hands för sina kollegor vid kluriga frågor som rör måleri går den mesta av arbetstiden till att hjälpa våra yrkeskunder för bästa möjliga slutresultat.

– Jag rekommenderar vilken typ av material de ska använda och på vilket sätt det ska appliceras. Lika viktigt är det att ta fram effektiva och ergonomiska metoder som inte går ut över målarnas hälsa.

Arbetet är flexibelt och varierande i och med att det hela tiden kommer nya produkter och att det finns exceptionellt många ytor som behöver målas. Johan vet vad han pratar om, då han både har en måleriteknisk utbildning samt erfarenhet av att jobba som målare.

– Har man väl kommit in i denna värld är det lätt att bli kvar. Jag har goda relationer med både kunder och kollegor. Människor som jag har känt länge.

Variationen på uppdragen är stor. Det vanligaste är att han hjälper till att hitta rätt produkt för specifika ändamålet.

– Till exempel kan kunden ha problem med en lackad träyta där färgen inte fungerar som det är tänkt. Då ringer de mig. Nu har jag även hjälpt till i ett hönshus där det gått 1000 hönor under många år och nu ska de målas så att det inte luktar hönsskit, säger han och fortsätter.

– Varje dag är det nya utmaningar och det tycker jag är roligt.