Vidhäftning teknisk säljare måleri

Problem med vidhäftning – ett vanligt problem som Johan löser

Nyligen kom en målerikund till Johan Hertzman med ett problem. De hade problem med vidhäftningen i ett projekt. Efter att ha åkt ut för att analysera problemet har har nu hittat en lösning som fungerar precis som det var tänkt. När han inte löser problem provocerar han fram dem för att lära sig mer och vara bättre förberedd när nästa kund behöver hans hjälp. 

Bekymmer med att få vanliga färgprodukter att fungera enligt önskemål är någonting Johan Hertzman, teknisk säljare måleri, ofta får frågor om. Nu hjälper han en av våra målerikunder som har problem med vidhäftning i ett kulturminnesmärkt hus.

– Vid såna här frågor åker jag oftast ut och besöker projektet för att göra en analys av underlaget. Sen tar jag fram metoder och produkter lämpliga för ändamålet.

När målarna stöter på problem uppstår i regel ökade kostnader.

– Därför tar jag även fram arbetsbeskrivningar som målarna kan använda gentemot sina beställare.

Han visar bilder på det aktuella projektet där det tydligt syns att färgen de använt har pulvrat sig.

– Jag såg att färgen under innehåller linolja, vilket ställer till bekymmer. I detta fall får de tvätta, slipa noga samt byta metod och färgtyp.

Målarna har nu testat färgen och metoden som Johan rekommenderat och det visar sig fungera både i taket och på snickerier.

– Såna här typer av fall stöter jag på ett antal gånger varje vecka, men det är ovanligt att färgen pulvrar sig. Jag tycker om att hitta lösningar på problem och det är kul att denna lösning fungerade.

Han berättar vidare att han även provocerar fram problem som han försöker hitta lösningar på.

– Ju mer jag lär mig desto bättre tips kan jag ge till våra kunder.